szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Átadták a 8-as út Várpalotát elkerülő szakaszát

Átadták rendeltetésének a 8. sz. főút Várpalota elkerülő utat. A két ütemben megvalósuló, 9,4 km-es fejlesztés 28 milliárd forintból valósult meg; a város mentesül a napi 20 ezer áthaladó gépjármű zajától és a levegő szennyezésétől, valamint a 2X2 forgalmi sávos, 110 km/h sebességű kialakításnak köszönhetően biztonságos, színvonalas közlekedési környezet alakul ki.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere köszönetet mondott a kormánynak, hogy megteremtették a beruházás anyagi fedezetét, Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek, hogy képviselte a város ügyét, valamint a kivitelezőknek az együttműködést és a munkát. „Az elkerülő út sokat jelent Várpalotának: minőségi változást hoz az életünkbe. Szó szerint fellélegezhetünk, hiszen a város mentesül az áthaladó forgalom zajától és bűzétől. Kevesebb lesz a baleset, csökken a veszélyérzetünk, sőt, az elkerülő felgyorsíthatja térségünk gazdasági fejlődését – hiszen ezen a 2X2 sávos szakaszon óránként 110 km/h sebességgel közlekedhetnek az autósok. Ez a beruházás és az országszerte épülő ezer és ezer másik azt bizonyítja: az országnak vidékbarát kormánya van. Odafigyel a települések gondjaira, meghallgatja a kéréseiket, megfontolja javaslataikat.” – fogalmazott a polgármester, és kiemelte az elmúlt évek intézkedései közül az önkormányzati adósságkoszolidáció intézkedését, így váltak a fejlesztések nemcsak lehetősséggé, hanem kötelességgé.

Ünnepnapnak nevezte Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője az elkerülő út átadását. A várpalotai lakosság által megfogalmazott vágyak közül a ’60-as évekbeli NB1-es futballcsapat példájával kezdte beszédét, majd a későbbiek közül a most megvalósult elképzeléssel folytatta: a 8. számú főút várost elkerülő beruházását a kormány 2013-as közútfejlesztési programja tette lehetővé. 2014-ben történt meg az I. ütem alapkőletétele, 2016. október 7-én pedig a másodiké: „Az álom megvalósult. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A palotaiaknak újabb álmaik vannak, és én készen állok mint a térség országgyűlési képviselője, hogy közreműködjek ezeknek az új álmoknak a megvalósításában.” – fogalmazott Kontrát Károly.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke beszédében a 28 milliárd forint értékű beruházásról azt mondta, hogy régi adósságot törleszthettek Várpalota felé. Beszélt a Veszprém megyében 7 naperőmű létrehozását jelentő beruházásról amelyből kettő Várpalotán épül, a tanuszoda, a kórház, az iskolák fejlesztéséről és a Thury vár felújításáráról. A miniszterelnök azt mondta, hogy Várpalotát és az egész térséget teszik versenyképesebbé a kiváló infrastruktúrával: „2010 óta Magyarországon 670 km-nyi új útszakasz épült, hozzávetőlegesen 1200 milliárd forintból. Ezek közül 389 km volt új gyorsforgalmi út, 164 km új főút, 119 km egyéb alsó besorolású útszakasz. 2022-ig pedig további 900 kilométernyi négysávos útszakasz készül majd el. A meglévő úthálózat karbantartásáról is gondoskodtunk, közel  4 ezer kilométernyi útszakasz újult meg. Ennek ellenére még mindig nagyon sok a panasz az országban. A fennálló úthálózat fenntartására a jövőben többet kell fordítani. A Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém tengelyen 100 ezer ember él és több száz vállalkozás működik, köztük jón néhány nagyvállalat is. Most azt értük el, hogy ezzel az úttal egy teljes hosszában  4 sávos, településeket elkerülő összeköttetést hoztunk létre  Székesfehérvár, az M7-es autópálya, és Veszprém között. A szakasz folytatásaként M8-Rábafüzes kapcsolat kivitelezése is. A mostani fejlesztéssel 100 ezer ember életminőségén és több ezer vállalkozás versenyképességén javítunk, és elérhető közelségbe hozza azt a tervünket, célunkat, hogy a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém tengely hamarosan a magyar gazdaság egyik zászlóshajója legyen. Székesfehérvár teljesítményét senkinek sem kell bemutatni, egy bivalyerős város. Veszprém is sok izmot szedett magára a Modern Városok Programban, és megkap minden olyan támogatást, ami ahhoz kell, hogy gazdasági központtá nője ki magát.” A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a fejlesztés pénzügyi alapjai veszélybe kerülnek, ha az országra ráerőlteti azokat a brüsszeli terveket, amelyek alapján bevándorlóországgá válna: a rendelkezésre álló forrásokat inkább olyan célokra kell fordítani, amelyek az itt élő magyarok érdekét szolgálják, fejezte ki.

Az átadási ünnepség záróakkordjaként Orbán Viktor, Campanari-Talabér Márta, Kontrát Károly, valamint dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Porga Gyula, Veszprém polgármestere közösen vágták át a szalagot.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy ezzel a beruházással a Székesfehérvár és Veszprém közötti közlekedés gyorsabb és biztonságosabb lesz, hiszen korszerű, 2X2 sávos úton lehet közlekedni a 8-ason Veszprémig. „Ha idevesszük nemcsak a mostani, 28 milliárdos, két ütemben megvalósuló fejlesztést, hanem a korábban megépült székesfehérvári nyugati elkerülőt, akkor megállapíthatjuk, hogy Fehérvár és Veszprém között jelentősen lerövidült az utazás ideje és minőségi úton, biztonságosan lehet a két szomszédvárnak egymást meglátogatni. Várpalota is nagyot nyert az elkerülő szakasszal – úgy, mint annak idején Fehérvár a nyugati elkerülővel –hiszen naponta átlagban 20 ezer jármű haladt át a városon: ettől mentesülnek most az itt lakók.” A polgármester hozzátette, hogy Székesfehérvárnak sokat jelentene az Auchan-körforgalom bővítése, amiről előrehaladott tárgyalások vannak és a szakminisztérium is támogatja a fejlesztést – ezzel az M7-esről gyorsabban lehetne eljutni a 8. sz. főút irányába. A „nagy álom” pedig az – fejezte ki –, hogy a negyedik lejáró is megépüljön Budapest felől a Balaton felé vezető oldalon Fehérvár után az M7-esen, hiszen ez tudná teljessé tenni ezt a beruházást.

2018.03.19. 13:45
   Regio Regia magazin


138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás