szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Profi diagnosztika - hatékony javítás

Az új kamionmosó a haszongépjárművek állagmegóvását is segíti
Profi diagnosztika - hatékony javítás

Aki haszongépjárművekkel dolgozik, jól tudja, mit ér egy jól karban tartott, megbízható eszköz, és azzal is tisztában van, hogy még ennél is nagyobb kincs egy professzionális, gyors szerviz, a pontos diagnosztika, a hatékony javítás. Rendszerint drága, nem ritkán nélkülözhetetlen munkaeszközökről beszélünk, melyeknek fontos szerep jut a mindennapokban, így, ha egy meghibásodás miatt leállni kényszerülnek, az bizony mindig sokba kerül gazdájuknak. A tatabányai székhelyű, országos ügyfélkörű Bus & Truck Terminál Kft. a haszongépjárművek műszeres diagnosztikai és javító szervize egyedülálló lehetőségeket nyújt partnereinek – tudtuk meg Rédei László ügyvezető igazgatótól.

– Milyen elgondolás vezérelte önöket, amikor létrehozták a Bus & Truck Terminál Kft.-t?
– 2013. év elején, amikor megalapítottuk a társammal a vállalkozást, azt tűztük ki célul, hogy egy, a haszongépjármű javításban élenjáró csapatot hozzunk létre, mely komplex szolgáltatást képes nyújtani partnereinek. A hangsúlyt az elektromos vezérlések diagnosztikájára, a helyszíni javításra helyeztük, mert azt tapasztaltuk, hogy a független teherautó szervizek országos piacán erre jelentős igény mutatkozik, ellentétben a javítással, mely egy teljesen lefedett szolgáltatási terület. Öt év alatt odáig jutottunk, hogy ma Magyarországon, a haszongépjármű-gyártásban meghatározó, három legnagyobb vállalatnak partnere, javítóműhelye, 2014 óta szakszervize vagyunk, magasan képzett kollégákkal. Bosch Car Szervizként működünk, és hamarosan – az országban egyedüliként - Bosch Teherautó Szervizként folytathatjuk tevékenységünket.

– Milyen speciális előnyöket nyújt mindez az ügyfeleiknek?
– A 21. században a járműgyártásban nagy szerepet kapnak az elektromos vezérlések, az elektronikai rendszerek. Az első ilyen elektromos vezérlés a fékrendszereknél jelent meg, majd a technológia fokozatosan haladt tovább a motorra, a váltóra, és más részegységekre. Ebből adódóan a meghibásodások egyre nagyobb része elektronikus jellegű. Bonyolultabbá vált a rendszerek vezérlése, így ezzel párhuzamosan a szervizelés is. Professzionális diagnosztikai eszközök nélkül ma gyakorlatilag lehetetlen gépjárművet javítani. Mi tehát abban vagyunk jók, hogy gyorsan és a lehető legpontosabban megtaláljuk a hibát, amit aztán vagy a mi szakembergárdánk, vagy az ügyfeleink, a saját műhelyükben javíthatnak. Rendelkezünk az ehhez szükséges diagnosztikai berendezésekkel, és folyamatosan képezzük a kollégáinkat. Mindennek eredményeként egy olyan komplex, márkafüggetlen szolgáltatást tudunk nyújtani partnereinknek, amely országos szinten is egyedülálló. Ennek megfelelően Győrtől Szegedig, Zalaegerszegtől Nyíregyházáig vannak ügyfeleink. Helyszínre megyünk, diagnosztizálunk, feltárjuk a hibákat, meghatározzuk a munkairányt, javítunk, sőt már oktatunk is. Igény mutatkozott arra, hogy más cégeknél is képezzük a járműdiagnosztikára az ott dolgozó szervizes kollegákat. Legutóbb Budapesten, most pedig Nyíregyházán nyújtunk ilyen jellegű szolgáltatást.  Ezek a cégek saját műhellyel, eszközökkel rendelkeznek, nagyra értékelik mind a hozzáállásunkat, mind a szaktudásunkat. Felismerték a képzésben rejlő lehetőségeket, és mi szívesen segítünk. Alapvetően a filozófiánk a kölcsönösségre, a partneri viszonyra épül. Kiváló a kapcsolatunk a környező szervizekkel is.
– Büszkék vagyunk arra, hogy amit szolgáltatunk, arra csak nagyon kevesek képesek ma Magyarországon, gyakorlatilag egy versenytárs piacra lépésével kell majd rövidesen számolnunk, de egyelőre egyedülálló, amit nyújtunk.

– Milyen partnerek állnak önök mögött beszállítóként?
– A legelső ABS-rendszert a Bosch fejlesztette ki az 1980-as évek legelején, gyakorlatilag innentől számoljuk az elektromosan vezérelt fékrendszereket. A Bosch járműtechnikai csoportnak emellett olyan professzionális, multifunkcionális diagnosztikai rendszere van, amellyel sokféle – akár nem Bosch – rendszert is vizsgálni tudunk. Bosch Car Szerviz vagyunk – ahogy említettem –, de gyakorlatilag személyautókat nem javítunk, csupán vizsgáztatunk. Négy évvel ezelőtt hoztuk létre vizsgabázisunkat, mely jelenleg három alkalmazotti vizsgabiztossal működik. Most a német partner végső jóváhagyását várjuk – már minden előírásnak eleget tettünk –, hogy elindíthassuk országos hálózatukat, Bosch Teherautó Szervizként. Magyarországon ilyen hivatalosan még nincs, mi leszünk az elsők.
– Idén értük el az Arany fokozatú szervizjogot a WABCO-nál, mely a világ fékrendszergyártásának 65-70%-át tudhatja a magáénak. Magyarországon mindössze négy ilyen rangú szerviz működik, ezek egyike mi vagyunk. Ez annyit jelent, hogy a WABCO-val közvetlenül állunk kapcsolatban, javítási, alkatrész-ellátási, garanciális és elszámolási ügyekben, és nincs közbeiktatott kereskedő partner! Ez előnyös az ügyfeleinknek, mert gyorsabb ügymenetet tudunk számukra biztosítani.
– Ugyanilyen kiváló kapcsolatunk van a KNORR-BREMSE-vel és a HALDEX-szel, akik szintén fékrendszergyártók. Gyakorlatilag ez a négy társaság uralja a fékrendszer beszállítói piacot.
– Kiváló partnerünk továbbá a magyar közlekedési hatóság, a hatósági vizsgáztatás mellet még tachográf-illesztő, -minősítő helyként működünk együtt. A tachográf, mely többek között rögzíti a járművek mozgását, a 3,5 tonnánál nagyobb súlyú haszongépjárműveknél kötelező, és ezeket kétévente minősítő ellenőrzésnek kell alávetni. Ennek kijelölt műhelye vagyunk, rendelkezünk a megfelelő hatósági engedélyekkel.
– Természetesen a főbb partnerek mellett az összes nagyobb, a haszongépjármű piacon érintett importtőrrel kapcsolatban állunk. Több mint 30 első vonalbeli alkatrész-beszállítónk van.

– Kik veszik igénybe jellemzően a szolgáltatásaikat? Említsünk meg párat a nagyobb ügyfeleik közül!
– Kollégáink – megbízóinknak köszönhetően – nagyjából 600 járművön dolgoznak rendszeresen. Komplex szolgáltatást nyújtunk a tatabányai tömegközlekedést lebonyolító T-Busz Kft.-nek, műszakilag mi felügyeljük, szervizeljük a vadonatúj buszaikat. A környékbeli magáncégek közül autóbuszos partnerünk még a Duplabusz Kft., Busz Plusz Kft., a tehergépjárművel rendelkezők közül kiemelt ügyfelünk a Gelbman Kft. és a Szám Kft., de nagyon sok kis vevőnk is van, olyanok is, akiknek mindössze egyetlen haszonjárművük van. Nekik talán még fontosabb, hogy megbízható, professzionális szakszerviz álljon mögöttük.
– Távolabbra nézve, ugyancsak partnereink a nagy közlekedési társaságok – VOLÁN Társulás, BKV – náluk elsősorban a műszeres diagnosztikai tevékenységünkkel vagyunk jelen.

– Beszéljünk kicsit a szakembergárdáról, a szakember-utánpótlásról is! Hányan dolgoznak ma a műhelyükben?
– Jelenleg tizenhatan vagyunk, ebből három fő adminisztrátor, tizenhárom kolléga pedig autószerelő, autóvillamossági szerelő, illetve karosszéria lakatos. A főállású gárdánk mellett tanulókat is képzünk, hivatalos képzőhelyként működünk, szerződésben állunk a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. A duális képzésben is részt veszünk, a tanulóink a Bánki Donát Szakközépiskolából és a tatai Bláthy Ottó Szakközépiskolából érkeznek hozzánk. Nyári gyakorlatra is fogadjuk a diákokat, jelenleg három tanulónk van.
– Öt fővel indultunk az alapításkor, valamennyien az idősebb korosztályt képviseljük. Sok saját nevelésű, fiatal munkatársunk van, mert nincs szabad szakember ma a munkaerőpiacon. Létszámot kizárólag a fiatalokkal lehet bővíteni, akik itt tanulnak, és itt is maradnak. Persze más iskolákból is érkeznek hozzánk pályakezdők. Ők is fel tudják mérni, hogy ilyen műszaki hátteret, ilyen jellegű tapasztalatokat kevés helyen tudnak megszerezni. Amiért igazán szerethető ez a szakma, az nálunk megtalálható.

– 2017 végén egy vadonatúj kamionmosóval is előrukkoltak. Ez is egy hiánypótló szolgáltatás?
– A haszongépjárművek meglehetősen mostoha körülmények között működnek, ebből adódóan javításra sem patyolattisztán érkeznek. Elsősorban a kollégáinknak szerettünk volna kulturált körülményeket biztosítani a munkájukhoz azzal, hogy a szervizelés előtt megtisztítjuk az ideérkező járműveket. Úgy döntöttünk, hogy egy olyan komplex mosót építünk, amely mind a külső, mind a szervizünk belső igényeit képes kiszolgálni.
– A többféle lehetőség közül egy magyar fejlesztésű rendszerre adtuk a voksunkat, ennek a rendelkezésre állása, a beszerzési ára, az alkatrész-utánpótlása tűnt a legkedvezőbbnek. Nagyon jó referenciákkal rendelkezik, és most már mi is elmondhatjuk, hogy egy éve problémamentesen működik.
- Nagy hangsúlyt fektettünk a környezetvédelemre is. Ma már nagyon szigorúak ezen a téren az előírások, éppen ezért jellemzően még a nagyobb vállalatok sem építenek saját kamionmosót. Ez egy teljesen zártüzemű, a vizet visszaforgató, tisztító, újrahasznosító rendszer.
– A kamionmosó tehát valóban egy hiánypótló szolgáltatás a környéken, de egyelőre csak kevesen élnek még a lehetőséggel, pedig ez nem pusztán esztétikai kérdés. A kosz, szó szerint megeszi a járművet, a ponyvát. A rendszeres mosás tehát nem csak a jó megjelenést biztosítja, de az állagmegóvásban is nagy szerepe van. Ha ezt felismerik a partnereink, vélhetően maximumra járathatjuk az új egységünket is. Addig pedig egy plusz – díjtalan – szolgáltatást nyújtunk ezzel partnereinknek, akik nálunk javíttatják haszongépjárműveiket.

Cseh Teréz

2019.02.13. 16:09
   Regio Regia magazin


139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás