szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


A legenda folytatódik: X. Gyulai István Memorial

Már biztos: augusztus 19-én újra Székesfehérváron lesz a világ szeme, amikor a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban ismét megrendezik majd a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjat. A szervezők bejelentették, hogy az egynapos verseny a nemzetközi szövetség új szabályai szerint World Athletics Continental Tour Gold besorolást kapott, amellyel a székesfehérvári versenyt olyan nagy világvárosokbeli viadalokkal említik egy lapon, mint Nairobi vagy Tokió.

"Végre megint elkezdünk sportolni s sportot szervezni." - kezdte gondolatait Gyulai Márton az édesapájáról elnevezett nemzetközi viadal beharangozó sajtótájékoztatóján. A versenyigazgató felvezető beszédében visszaemlékezett 2011-re, amikor először rendezték meg az atlétikai nagydíjat és az azóta eltelt 10 év munkájára, amellyel világszinten elismertté tették az emlékversenyt. "Éveken keresztül más mottókkal hívták fel a világ figyelmét a versenyre. Ha én választanék mottót idénre, az a "Köszönöm!" lenne. Köszönöm Deutsch Péternek, Spiriev Attillának és Cser-Palkovics Andrásnak, hogy létrehozták, illetve otthont biztosítanak a versenynek. Köszönöm a média munkatársainak, hogy ilyen nagyságrendben adtak hírt arról, ami évek alatt történt."

Deutsch Péter elmondta, régen örült már ennyire sajtótájékoztatónak. "Különleges lesz az idei Memorial! Amikor elkezdtünk készülni a jubileumi versenyre, nem gondoltuk még, hogy így alakul ez az év. Örülök, hogy végre arról tudunk beszélni, hogy meg tudjuk rendezni a versenyt. Annak is örülök, hogy a támogatóink ebben a különlegesen nehéz időszakban is mellettünk maradnak. Bizakodó vagyok abban a tekintetben, hogy a vírushelyzet ellenére megrendezhetjük: sokáig tartottuk magunkat a július eleji kezdéshez, de a verseny időpontja augusztus 19-re módosult. Ez a dátum volt az, amely beleilleszthető a sűrű nemzetközi programba." - fogalmazott a szervezőbizottság elnöke.

Deutsch Péter bejelentette, hogy a magyar nagydíj új besorolást kapott a nemzetközi szövetség most bevezetett szabályozása alapján, azaz elit körbe került. Az IAAF újonnan meghatározott hét kategóriája közül a versenyt a második kiemelt kategóriába, a World Athletic Continental Tour "Gold" sorozatba tették, amely a Gyémánt Liga sorozat utáni legerősebb. "Ezt a besorolást összesen 9 másik verseny kapta meg, ami azt jelenti, hogy Székesfehérvárt olyan nagynevű városokkal említik egy lapon, mint Nairobi, Tokió vagy Zágráb." - tette hozzá, amikor átadta az igazoló oklevelet dr. Cser-Palkovics Andrásnak. Az elnök kiemelte továbbá, hogy az augusztusi viadalt hagyományos formában rendezik: minden hatósági szabályt és a nemzetközi szövetség által kötelezően alkalmazandó ajánlásokat betartanak.

"Egy biztos: megtanulták Székesfehérvár nevét az atlétika berkein belül. Mi, mint a nemzet ezeréves városa, pontosan tudjuk, hogy hagyományok nélkül nem tud egy közösség létezni, és azt is tudjuk, hogy ezeket a hagyományokat őrizni kell, nem szakadhat meg. Örülök annak, hogy a hagyomány és a legenda folytatódni fog, ez a hazai és a nemzetközi sportélet számára is rendkívül fontos. Kiemelendő még, hogy jelenlegi tudásunk szerint mindezt a csodát szokásos módon a közönség élőben is élvezheti majd." - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András. A polgármester elmondta: arra vállaltak kötelezettséget, hogy amíg nincs pesti méltó helyszín, otthont biztosítanak. Arra, hogy mit is jelent a Memorial napja a város életében, úgy felelt:

"Bár egy egynapos versenyről beszélünk, nem csak a versenynap meghatározó, hanem az előtte és utána lévő napok is. A Gyulai István Memorial előtti és utáni pár nap egyedülálló a város életében, hiszen együtt lélegezhetünk a világ elitjével. Idén augusztus 20-a előtt egy nappal csodálatosan kapcsolódik majd össze a sport és kultúra a koronázóváros életében! Ezúton is hívok mindenkit, látogasson el Székesfehérvárra!"

A verseny sportigazgatója, Spiriev Attila az érkező sztárokról számolt be. "Tavaly tíz olyan atléta indult Székesfehérváron, aki aztán ősszel világbajnok lett Dohában! 2020 nagyon kalandosan alakul. Igazi bravúr atlétikai versenyt rendezni, mi pedig megpróbáljuk."

A versenyprogramról szólva megerősítette, hogy a hatóságok engedélyeit, a nemzetközi szövetség előírásait figyelembe véve alakul a program: "Néhány szám elmarad. Futószámban csak olyat rendezhetünk, amelyekben végig külön pályán futnak a versenyzők, vagyis 40 méternél hosszabb táv idén nem lesz. A magyar atlétáknak rendezünk országos versenyt, emellett próbálunk nekik a nemzetköziekben is helyet biztosítani. Az augusztus 19-i dátum az idei naptárban korai időpontnak számít, előttünk két nagyobb versenyt rendeznek. Emiatt az atléták formájával kapcsolatban nehéz jósolni, tőlük, az edzőktől, menedzserektől is függ." - mondta Spiriev Attila. A férfiak számára 100, 200, 400 méteres síkfutás, 110 méteres gátfutás, hármasugrás, diszkosz- és kalapácsvetés lesz a programban, a nők pedig 200 és 400 méteren, 100 és 400 gáton, távolugrásban, kalapácsvetésben versenyezhetnek majd. Ezek közül lesznek olyan versenyszámok, amelyek a Gyémánt Ligába is beszámítanak majd, mivel azokat csak a Gold ligában rendezik.

Az indulókkal kapcsolatban Spiriev Attila elmondta, jelenleg csak megállapodásokról lehet beszélni, hiszen nem tudni, hogy augusztusig mely állam milyen szabályok mellett engedi ki és engedi majd be az ideérkezőket. A versenyigazgató hat atlétát jelentett be: a négyszeres világbajnok kalapácsvető lengyel Pawel Faideknak Pars Krisztián és Halász Bence lesznek ellenfelei. A férfi 400 méter világbajnoka, a bahamai Steven Gardiner ismét visszatér a Bregyó-közbe. A kétszeres olimpia, négyszeres világbajnok Christian Taylor távolugrásban szintén nem először indul a fehérvári viadalon. A hölgyek közül pedig az IAAF által a világ legjobbjának választott olimpiai bajnok, Dalilah Muhammad jelezte már, hogy itt lesz a Gyulai Memorialon.

A szervezők a sajtótájékoztatón elmondták, hogy a mai naptól folyamatosan tájékoztatják majd Facebook-oldalukon a közönséget az érkező atléták névsoráról. A jegyek pedig július elsejétől a www.gyulaimemorial.hu oldalon lesznek elérhetők.

2020.06.19. 06:43
   Regio Regia magazin


145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás