szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Bokrétaavató az atlétikai centrumban

A város képviselői, az érintett sportegyesületek tagjai és a projekt megvalósításában résztvevők jelenlétében tartották az épülő atlétikai centrum bokréta ünnepét, miután a létesítmény épülete elérte legmagasabb pontját. A rendezvényen Boross Ottó, a kivitelező Vemévszer Kft. ügyvezetője elmondta, a projekt négy elemből áll, ebből az egyik a Téglagyári út elején található kutyatréning pálya, melynek a munkaterületét ez év januárjában vették át, s mely már el is készült.

- A mellettünk látható sportpálya munkaterületét szintén ez év január elején vettük át, itt egy 8 pályás futópálya épül a hozzá tartozó atlétikai elemekkel. Ennek megépítésében már a végleges burkolat - a rekortán - készítése zajlik - ismertette a projektelem kivitelezésének előrehaladását, hozzátéve, október a munkák befejezési határideje.

Az sportlétesítmény épületéről elmondta, a munkaterületet április közepén vették át, a szerkezet elkészült, elérték a legmagasabb pontját - ezért is tartják a bokréta ünnepet -, mostantól az épület felöltöztetése zajlik majd a külső homlokzatok kialakításával, burkolatok építésével, belső szerelésekkel, gépészeti munkafolyamtokkal. Emellett készül a parkoló és a másik két kültéri sportpálya is: a skate park és a streetball pálya. Az épület átadása 2021. március közepére tehető.
A negyedik projektelemről, a Schwenczel rét közparkká alakításáról azt a tájékoztatást adta, hogy a munkaterületet idén április közepén vehették át, ott a korábban rendezetlen területből egy szép parkot építenek mesterséges tóval, sétányokkal, padokkal, játszótérrel - ennek az év végére kell elkészülnie.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében emlékeztetett, még polgármestersége idején felvetődött a Téglagyári úti területek rendezésének szükségessége, amikor pedig 2016-ban megjelent TOP-os pályázati kiírás, a városvezetővel és a képviselő-testülettel közösen határoztak arról, hogy a régi ipari területek rehabilitációjára kiírt pályázatba ezt a területet veszik be. 2017-ben született meg a pozitív döntés az 1,758 milliárd forint támogatásról, a kivitelezés első lépései pedig 2019 év elején indultak a bontással. Hangsúlyozta, a közelmúltban 1,4 milliárd forint további támogatást is kapott a város a beruházáshoz, így 150 millió forintos önrész biztosításával épül meg a 3,3 milliárd forint értékű fejlesztés. Mint mondta, dr. Áldozó Tamás polgármester és ő maga is sokat dolgozott azért, hogy a fejlesztéshez további forráshoz jusson a város és megvalósulhassanak az eredeti tervek.

A politikus úgy fogalmazott, jövő év márciusában egy paradicsomi állapot kezdődik a sportolók és sportvezetők számára, egy minden igényt kielégítő sportlétesítmény és szabadidő park jön létre, mely dunántúli viszonylatban is kiemelkedő. Említést tett a barnamezős projekt többi eleméről is, a tágabb környezetet tekintve pedig arról is szólt, hogy az új 83-as út városba vezető szakasza is ezt a környéket érinti, új településkapu jön létre ezen a területen.

- Ez meghatározóvá teszi az ide érkezők első benyomását. Ha a pápaiak visszaemlékeznek arra, hogy mi volt itt és mi lesz, ha teljesen elkészül a fejlesztés, óriási különbségeket fognak látni.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a rendezvényen a projekt életének első pillanatait elevenítette fel. A 25 ezer négyzetméteres terület rehabilitációjának tervezésekor önkormányzati tulajdonba kellett venni a beavatkozás területét, hiszen csak így kaphattak építési engedélyt. Egy 89 négyzetméteres földdarab tulajdonosa azonban nem adta el a telkét azon az áron, melyet a hivatalos értékbecslő meghatározott. Így végül ő vásárolta meg a tulajdonos által kért áron a területet és azonnal el is adta a városnak azon az áron, melyet a önkormányzat kifizethetett. A történetről képviselőtársait tájékoztatta, többletköltségként jelentkező 130 ezer forint körüli összeggel kapcsolatban pedig Grőber Attila azt kezdeményezte, hogy a testület tagjai adják össze. Így lett.

- Azt gondolom, ez egy szép példája egy olyan együttműködésnek, mely félreteszi az ideológiai ellentéteket, a hétköznapi vitákat és egy jó, közös, megvalósítandó városi cél érdekében gesztusokat tud tenni a másik irányába.
A városvezető reményét fejezte ki, hogy a létesítmény működését is ez a közmegegyezés veszi majd körbe.

- Ez egy nagyon szép létesítmény lesz és a város hátsó szobájából egy reprezentatív részévé válik a településnek ez a környék - tette hozzá, majd arról szólt, bízik abban, hogy sok pápai fog a létesítményben sportolni és a hobbisportolók kiszolgálása mellett a versenysportot is méltón szolgálja majd az új sportcentrum.

Dr. Áldozó Tamás a program után érdeklődésünkre elmondta, ez a rendezvény a projektmegvalósítás kötelező nyilvánosságbiztosítási programjai közé tartozik és nagyon fontosnak tartja, hogy a rendezvényen részt vettek azoknak a közösségeknek a képviselői is, akik majd üzemszerűen működtetik a létesítményt. Meglátása szerint számukra is fontos, hogy ismerjék a beruházás menetét, hiszen például a tekésekben tartani kellett a lelket az elmúlt években és mindig azt az ígéretet kapták, hogy nemsokára meglesz az új otthonuk. Most ők is láthatták, hogy ez az állapot közeledik.
- Így vannak az atléták is, akik szintén régóta igazi otthon nélkül edzenek különböző helyeken, de a város lehetőségeit is korlátozta, hogy nem volt egy olyan hely, ahol komoly versenyeket, sportrendezvényeket lehetett volna tartani - fogalmazott. Kiemelte, még több olyan alkalom lesz, amikor a pápaiak megtekinthetik a készülő létesítményt és bízik abban, hogy az ő tetszésüket is elnyeri a beruházás.

Mint ismert, a Téglagyári úti sportközpontban a szabadtéri atlétikai pálya mellett az épületben tekepálya, fedett futófolyosó és konditermek készülnek, a szabad területen pedig skate parkot és streetball pályát alakítanak ki.
A bokrétaünnepen a beszédeket követően a jelenlévők megtekintették a készülő létesítményt, melynek egyes épületrészeit és funkcióit Csehi Lóránt létesítményfelelős mutatta be, majd a Schwenczel rétre is elsétáltak, ahol szintén megismerkedhettek a beruházás részleteivel és előrehaladásával.

Forrás: papa-ma.hu

2020.09.07. 11:57
   Regio Regia magazin


146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió
2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás