szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


Bergmann Nándor az Év fagylaltjáról

Bergmann Nándor balatonfüredi cukrász készítménye, a tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű fagylalt lett az Év fagylaltja, amely még a szakmai szervezetek különdíját is megkapta. A Kis Bergmann Cukrászda cukrászával beszélgettünk.

A Magyar Cukrász Ipartestület ebben az évben Kecskeméten tartotta az év fagylaltja versenyt, a cukrászoknak a nézők előtt, egy teljesen felszerelt fagylalt laboratóriumban, három professzionális fagyasztógépen kellett elkészíteniük a fagylaltokat. A rendezvényt évek óta nagy figyelem kíséri, a díjazott fagylaltokért akár komoly utazásra is hajlandóak a fagyi kedvelők.

Bergmann Nándorral a Kis Bergmann Cukrászdában beszélgettünk, ahol a pult mögött ott áll a hatalmas serleg, amit a díjátadón vehetett át. Mint mondja, most elég nagy körülötte a felhajtás, nem gondolta volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés.

A VERSENYRŐL
- Meg sem fordult a fejemben, hogy nevezzek a versenyre. Édesanyám, amikor megkóstolta az új tökmagos fagylaltomat, azonnal mondta, hogy el kell indulnom vele a versenyen, így végül az utolsó napon leadtam a jelentkezésemet. Első alkalom, hogy indultam ilyen megmérettetésen, elsősorban azért szántam rá magam, hogy lássam, a többi szakember miként dolgozik. Kezdőnek tartom magam még a fagylaltkészítésben, van mit még tanulnom. Abban bíztam, hogy elleshetek apró fogásokat, és így is lett. Meglepő a visszhangja a versenynek, nagyon sokan jönnek be az üzletbe, keresik a díjazott fagylaltot, nem gondoltam volna, hogy ilyen élénk érdeklődés lesz. Sokat kell szerepelnem, nyilatkoznom, kérdezik a receptet - ez teljesen új terep számomra.

A FAGYIRÓL
- Úgy gondolom, hogy jól sikerült a fagylaltom, tej nélkül, vizes alapon gyümölcsökkel egy könnyű, selymes, krémes állagú fagyit készítettem. Ezt általában tejjel, tejporral vagy tejszínnel szokták elérni, ezért igazából meglepetésnek szántam a fagylaltot. Karakteres ízt szerettem volna elérni, de megtartani a fagyi lágyságát. Az a tapasztalatom, ha van a fagyiban valami, amit rágni kell, akkor jobban érződik az íz és izgalmasabb hatást kelt, ezért vannak benne tökmag darabkák. A tökmag egyébként utólag elgondolva, bátor döntés volt, mert óvakodnak tőle az emberek, de a savas hatású piros gyümölcsökkel együtt végül jó összhatást érnek el. Kóstoltam a többi versenyben lévő fagylaltot, nagyon finomak voltak. Végül a zsűri egyöntetűen az én fagylaltomat tartotta a legjobbnak, azt a visszajelzést kaptam, hogy "finom", ami egy nagy dicséret. Azt mondták kerek, harmonikus íze van.

A MESTERSÉGRŐL
- Itthon az a vendég elvárása, hogy egy cukrászdában legyen sütemény, torta, bon-bon, fagylalt, kávé, pogácsa, esetleg finom kenyér is. Vannak országok, ahol ez mind külön szakma, Franciaországban például a cukrászat és a fagylaltkészítés teljesen el van választva egymástól. Nekem cukrászként tudnom kell fagylaltot készíteni, hiszen ahogy jön a jó idő, egyre inkább a fagyira terelődik a figyelem a cukrászdákban. Szakmailag nem látok különbséget egy jó sütemény és egy jó fagylalt elkészítésében, mindegyikkel sokat kell dolgozni, kísérletezni, és nagyon kell ismerni az alapanyagokat.

AZ ÚJDONSÁGOKRÓL
- Ha mindenki annyi süteményt és fagylaltot enne, amennyit én, akkor vége lenne a cukrász szakmának. Szeretem őket, de kevéssel beérem. Viszont mindig töröm a fejem valami újdonságon. Jönnek az ötletek, elkezdem azokat finomítani. Most is kísérletezek egy új süteménnyel, szerintem jövőre már kóstolhatják a vendégek. Nem hagyatkozom csak a saját ízlésemre, mindig megkóstoltatom az újdonságot az édesanyámmal, a barátaimmal, a feleségemmel, sőt még a kisfiammal is, adok a véleményükre.

2024.06.13. 15:27
   Regio Regia magazin


164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!



107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!



106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió




2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás