szlovák
HÍRPORTÁL TURISZTIKAI PORTÁL Cégjegyzék Regio Regia Üzleti Magazin Webstúdió Webáruház
-=- Szeretné itt látni a saját ajánlatát is? Vegye fel velünk a kapcsolatot! -=- Regio Regia - A Közép-dunántúli Régió vállalkozóinak üzleti magazinja Telefon: 34/310-971
   Kapcsolat

REGIO REGIA
a Közép-dunántúli Régió Értékteremtőinek Magazinja

Kiadó:
Regio Regia Nonprofit Kft.

ISSN-szám:
online: 1787-3010
nyomtatott: 1785-7074

Szerkesztőség:
2800 Tatabánya, Táncsics M. út 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@regioregia.hu

 

KEM-BRIDGE WEBSTÚDIÓ

KEM-Bridge Net

Iroda:

2800 Tatabánya, Táncsics u. 51.

Telefon:
34/310-971

E-mail:
info@kembridge.hu

 

   MTI

   Tatabánya Kártya

   Jooble

Üzleti elemző állások

Business analyst jobs

Regio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia HírportálRegio Regia Hírportál


"Fermentálj  a hosszú életért!" receptverseny

Újból meghirdeti receptversenyét a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Pályázatunkkal közelíteni szeretnénk az "Ételed legyen a gyógyszered" életfelfogáshoz. Hiszen környezetünk és életvezetési szokásaink miatt egyre több civilizációs betegség válik népbetegséggé, aminek hátterében bélflóránk károsodása áll.

A következmények: immunrendszerünk gyengülése és az autoimmun betegségek számának növekedése. A legújabb kutatások alapján ma már tudjuk, hogy a bélflóránkat alkotó mikroorganizmusok befolyásolják lelki állapotunkat, étvágyunkat, betegségeinket és egészségünket is!

A bélflóra helyreállításához étkezési szokásainkon kellene változtatnunk, de milyen ételeket együnk? Nagyon jók a mikrobiom számra a fermentált/ élőflórás / ételek. A fermentálás, vagyis  erjesztés azt jelenti, hogy az élelmiszert- zöldséget, gyümölcsöt, húst- erjedni vagy savanyodni hagyjuk, a legegyszerűbb esetben 2-3 százalékos sóoldattal keverjük össze, ami ízesíti, tartósítja ételünket, kedvező feltételeket teremt a hasznos baktériumok szaporodásának, ráadásul a fermentált ételek könnyebben emészthetők nyers változataiknál. Hiszen fermentálással (testen kívüli emésztéssel) az ételeinkben lévő káros anyagok nagy része lebomlik és helyettük hasznos élőflóra - probiotikumok és enzimek-  keletkezik.

A "Fermentálj a hosszú életért!" receptversenyt őseink rég elfelejtett tudásának újraélesztése hívta életre. A harmadszor kiírt pályázat eddigi résztvevői is bizonyították mennyi kreativitás és múltból jövő tudás szunnyad a mélyben. Tavaly olyan izgalmas recepteket kóstolhattunk meg a díjátadón mint a székelyföldi tőtike kovászolt lapiból, a fermentált kölestorta, a kovászos sós babka, a garnélás rizottó fermentált zöldségekkel, a csilis fermentált babból készült quesadilla, vagy éppen a szelídített fermentált babból készült alföldi babfőzelék.

Ezért is szeretnénk minél szélesebb körben bemutatni, divattá tenni, hogy valóban  "ételünk lehet a gyógyszerünk".
Kérjük, hogy bátran kísérletezzenek, varázsoljanak és legyenek részesei egy új "tudatos és gyógyító konyhaművészet" megteremtésének! A legjobb recepteket idén is megjelentetjük egy kiadványban.

Pályázati kiírás
Pályázhat mindenki, aki szeretne tenni azért, hogy hosszú évtizedeken át egészséges maradjon, vagy ha már megbetegedett, a gyógyító konyha receptjeivel visszataláljon az egészség útjára.

Az elbírálás szempontjai:
Az étel-ital  / legyen az gyümölcs, zöldség, kefir, joghurt, sajt, bor, sör stb./  megfeleljen a fermentálás szabályainak. / Erről az interneten is tájékozódhat! / Az elbírálás során figyelembe vesszük, hogy az adott fogás mennyire illeszkedik az egészséges táplálkozás ajánlásaihoz, amit hazánkban az OKOSTÁNYÉR® foglal össze, erről a www.okostanyer.hu oldalon kaphat információt / A receptek hozzávalóit kérjük megadni, a recept után pedig kérjük, írja le a használt fűszer, összetevő / összetevők/ élettani hatásait, és mindazt, amit fontosnak tart. Várjuk az ételről-italról készített fotóikat is, ezek hiányában érvénytelen a pályázat!

Minden pályázó minimum 1, maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben, ezzel automatikusan és térítésmentesen hozzájárul receptjének megjelentetéséhez!

Akik elbírálják az önök receptjeit:
B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke
Dr. Csicsor János vegyészmérnök
Dr. Halmy Eszter a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke
Horváth Szilárd az MTVA szerkesztő-műsorvezetője
Paor Lilla a Hatoscsatorna főszerkesztője
Páncsity Ferenc EM Technológia szakértő
Szűcs Zsuzsanna a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke

A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Beküldési határidő: 2025. július 31.
A legjobb recepteket ismét megjelentetjük!
A nyerteseket értékes jutalmak- étrend-kiegészítők, ingyenes szűrővizsgálati voucherek, wellness hétvégék -  várják!

https://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Indul-a-Fermentalj-a-hosszu-eletert-34-receptverseny

További információ:
B. Király Györgyi  elnök
Kor Kontroll Társaság
telefon: +36 (30) 949-3904
e-mail: bkiralygyorgyi@gmail.com

2025.01.29. 17:13
   Regio Regia magazin


166. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



165. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



164. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



163. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



162. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



161. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



160. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



159. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



158. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



157. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



156. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



155. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



154. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



153. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



152. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



151. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



150. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



149. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



148. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió! 



147. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



146. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



145. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



144. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



143. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



142. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



141. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



140. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



139. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



138. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



137. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



136. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



135. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



134. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



133. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



132. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



131. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



130. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



129. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



128. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



127. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



126. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



125. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



124. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



123. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



122. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



121. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



120. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



119. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



118. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


117. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



116. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


115. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!



114. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


113. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


112. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!


111. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


110. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


109. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!



108. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!    Lapozós verzió!



107. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!  böngészős verzió!  Lapozós verzió!



106. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!



105. lapszám
Letölthető Pdf formátumban!böngészős verzió!Lapozós verzió!


2011. 104. szám pdf

2011. 104. szám lapozós

2011. 104. szám 
böngészős verzió

 


2011. 103. szám pdf

2011. 103. lapozós

2011. 103. szám 
böngészős verzió


2011. 102. szám
böngészős verzió

2011. 102. szám - pdf verzió


2011. 101. szám
(lapozgatós)

2011. 101. szám 
böngészős verzió




2010. 10-12. szám pdf

2010. 10-12. lapozós

2010. 08-09. szám pdf

2010. 08-09. lapozós

2010.08-09. böngészős verzió


2010. nyár

2010. nyár böngészős verzió

2010. nyár letölthető pdf


2010. március-április

2010. március-április böngészős verzió


2010. január-február

2010. január-február böngészős verzió


2009. különszám

2009. Különszám böngészős verzió

Archivum

   Borászati kalauz

A Királyi Régió borászati
és turisztikai kalauza

Lapozható verzió

 

   Hasznos

Új rovatot indítunk portálunkon! Hasznos, megfontolandó tényekről, információkról, problémákról tájékozódhatnak cikkeinkben, ahol természetesen a megoldásról is lehet olvasni!

Tovább >>> 

ÁllásÉpítőiparKisipari gyártóMezőgazdaságSajtó, MédiaVallás
ÁruházFaiparKisipari szolgáltat...MinőségbiztosításSzálláshelyVas, Acél, Színesfé...
Autó, MotorFémszerkezetek gyár...KiskereskedőMobiltelefonSzállítás, Fuvarozá...Vegyipar
Biztonság, Biztonsá...Film, Fotó, OptikaKölcsönzésMűszaki cikkSzámítás- és Irodat...Vendéglátás
BútorFilm-, Mozi-, Szính...Könyv, ZeneMűvészeti tevékenys...Szépség, EgészségVillamosság
CégügyekHobbiKörnyezetvédelem, h...NagykereskedésSzivattyúkÜvegtechnika
CsaládIdegennyelvKözhasznú informáci...Nyomda, Sokszorosít...Szolgáltatás
DivatáruIngatlanKözigazgatásOktatásTakarítás 
EgészségügyIpari üzem, Gyár, B...KözüzemPénzügyTávközlés, telefon,... 
ÉlelmiszerKedvenceinkLakberendezés, Otth...Reklám, DekorációTervezés 
Energia, Fűtés, VízKereskedelemLátnivalókRuházatUtazás