A Jankovich Hotel új álmai már papíron vannak: kültéri medence, szaunaház, sportpályák Igazodni kell a növekvő vendégigényekhez
A rácalmási Jankovich Hotel az elmúlt években jelentős átalakuláson ment keresztül: bővítés, új arculat, megújult szolgáltatások. Szabó Attila igazgató arról számolt be lapunknak, hogy a fejlesztések itt nem érnek véget - kültéri élménymedence, rönkszauna és sportpályák is szerepelnek a közeljövő tervei között. A szálloda eközben aktívan képviselteti magát a gasztronómiai életben is, a tatai SVÉT-en és a Rácalmási Tökfesztiválon egyaránt nagy sikert arattak.
A bővítés után újabb tervek a Jankovich Hotelben - A Covid után talán az első értékelhető üzleti évünk 2022 volt. 2021-ben még javában zajlott a felújítás, a bővítés, szakaszos átadások voltak az épületen belül, 2022-re helyreállt a rend az üzemeltetésben. A vendégkör is visszatért, ekkorra már szinte kiéheztek az emberek az utazásra, a kikapcsolódásra. Pillanatok alatt belakták az egész házat. Ekkor jött a gondolat, hogy a most már 44 szobával rendelkező egységet érdemes lenne továbbfejleszteni. Elsősorban a körülöttünk lévő infrastruktúrát, a külső környezetet kívántuk megújítani, az épület adottságaiból eredő fizikai, műszaki akadályokat elhárítani, jobban hozzáigazítani a szobákhoz. Például, hogy minden vendégszobához párosítható legyen egy-egy parkolóhely, de ugyanígy a kollégáink részére is szerettük volna mindezt biztosítani, hiszen zömük a környező településekről autóval jár be dolgozni. Összesen plusz 20 parkolóhelyet tervezünk megvalósítani ennek jegyében. - Arra is igény mutatkozik, hogy legyen egy olyan termünk, ahol egyidőben 100 fő is helyet tud foglalni. Ezt korábban műszaki akadályok miatt nem tudtuk kivitelezni. Így már lehetőségünk nyílik majd nagyobb esküvők, szilveszteri bulik, nagylétszámú csapatépítő tréningek lebonyolítására is. - Ehhez illeszkedő tálalókonyha, raktározási helyiségek, a gálavacsorákhoz kerek asztalok, a széksoros ültetés kellékei is mind-mind tervbe lettek véve. A cél az, hogy minden típusú üzleti vagy magán rendezvényt el tudjunk vállalni egy ekkora létszámmal. - Mindezek mellett különféle kültéri attrakciókat is megálmodtunk, többek közt egy többfunkciós kültéri élménymedencét az idelátogató vendégek, illetve a környéken élők számára. Érzékelhető volt az igény, hogy a külsős vendégek is szívesen töltenék el a szabadidejüket itt nálunk a szaunánkban, a medencéinkben, a wellness részlegünkben. Eddig csak a szállóvendégeink igényeire szabtuk a kapacitásunkat, de jó kiugrási pont lehet ennek bővítése. Ha meg tudjuk valósítani a kültéri medencét, az a nyári szezonunkat fellendítheti. - Ugyancsak tervbe vettünk egy kültéri szaunaházat, egy rönkház kivitelezését is. Manapság már nagy kultúrája van a szaunázásnak, rendkívül népszerűek a szaunaszeánszok. A szállóvendégek már érkezésük előtt egy-két héttel lefoglalják az időpontokat. Ehhez persze megfelelő szauna mester is kellett, no meg az ehhez illő környezet, hangulat. A bővítéssel minimum duplázni, de meg merem kockáztatni, akár triplázni szeretnénk a szolgáltatást igénybe vevő vendégek számát. - Mindezt bővíteni kívánjuk további kis kültéri elemekkel is, strand- és röplabda-pályával, kis focipályával. A terveink már 95%-os készültségűek, csak a végső döntést kell meghozni. A fejlesztésekhez maga a terület rendelkezésre áll. Amíg a koncepció elfogadásra kerül, egy kis szabadidős park várja itt a vendégeket, egy kis ösvény a Hotel mögötti részen, amit Jankertnek hívunk. Egy pici, csendes, körbejárható erdei környezet, melyen haladva különböző képeken keresztül bemutatjuk, milyen jövőképet álmodtunk meg erre a területre: a kültéri medence, a rönkház, vagyis inkább már kis apartmanszerű lakosztályok. - A piaci, a gazdasági környezet sajnos nem ideális. A szomszédunkban dúló, elhúzódó háború, az energiaválság, hogy csak a legfontosabbakat említsem, nem éppen beruházásbarát közeg. Ugyanakkor rendkívül gyorsan változik és nő a vendégek igénye, elvárása a szállodákkal szemben. Szeretnének minél magasabb szintű szolgáltatásokat igénybe venni a pénzükért, ugyanakkor azt is látjuk, hogy nem igazán szeretnének többet költeni a korábbiaknál, például inkább beérik a két-, háromfogásos étkezés helyett egy egyszeri főfogással. - Szerencsére céges vonalon konstans tudjuk tartani a rendezvény-létszámot, de már itt is érezzük a takarékoskodást.
SVÉT - Stílusos Vidéki Éttermiség - Idén is ott voltunk Tatán a SVÉT-en - a Stílusos Vidéki Éttermiség - gasztronómiai eseményén, ami a szokásos jó hangulatban telt. Ez egy számunkra kedves rendezvény, ahol a szakma, az egyesület tagjai is találkozhatnak egymással. Szombaton, az első napon gyönyörű időnk volt, a vasárnap gyengébbre sikerült, ami nem csoda, hisz késő délutánig folyamatosan esett az eső, de épp ez adta aztán a legszebb pillanatokat, mert a kilátogató vendégek magukat nem kímélve, esőkabátban, esernyővel a kezükben, gumicsizmában is jöttek és kóstolgattak. - Idén is szerették az ételeinket, vittük most is az autentikus Kimchi Chige-t, ami mindig népszerű, de most még inkább az volt a hűvösebb vasárnapon. Ez egy kimchi alapú, sertéstarjával felfőzött egytálétel, tartalmas, meleg, enyhén csípős fogás. - Vittünk egy fantasztikus desszertet is, amit egymás között csak úgy hívunk, hogy hamis Rigó Jancsi. Többfajta csokoládés összetevővel, roppanós morzsával, kellemes krémekkel készült. Nagyon népszerű volt, ahogy a Kimchis Báránykolbászunk is. Egy közeli termelő segítségével készítettük el a speciális kolbászt, amit aztán egy Bao-ba - egy kínai gőzgombócfélébe - tettünk bele, ami a keleti konyha egyik autentikus étele. Nagyon szerették a vendégek. - Kiváló szakmai kapcsolatokat is lehet a SVÉT-en építeni, ápolni. Sokan food truckokkal jöttek, rengeteg kistermelő hozta el az áruját - szarvasgomba, mangalica, sajtok, mindig újabb és újabb termékek formájában. Minden évben van valami újdonság, valami téma, ami köré kapcsolódhatunk, idén tokaji borokat kóstolhattunk. Nekünk ez különösen kellemes párosítás volt, mivel a koreai konyha fűszerezettsége jól illik a tokaji ásványosságához, nagyon kellemes párost alkotnak együtt.
Rácalmási Tökfesztivál - A Tökfesztivál ma már a Ház egyik meghatározó eseménye, mindig kiemelkedő vendéglétszámra számíthatunk a rendezvény idején. A Tökfesztivál rendkívül népszerű, már-már kinőtte ezt a helyszínt. A Jankovich-Kúria csapata professzionális módon levezényelte az idei eseményt is. Nagyon jó zenei szortimentet válogattak össze, minden generáció megtalálhatta a neki szóló programot. - Mi korábban mindig a teraszunkon hoztunk létre egy plusz "állomást" a fesztiválra érkezőknek, tökös fogásokkal készültünk, de idén már a harmadik alkalom, hogy kitelepültünk, azaz, mi is megjelentünk a Jankovics-Kúria területén egy kis faházban, ahol bemutathattuk a termékportfóliónkat. Idén a könnyedebb borokra tettük a hangsúlyt, ami nagyon népszerű volt, de nyitott volt a közönség a házi készítésű hibiszkusz szörpünkre, a biogyümölcsleveinkre is. A röviditalok közül az Irsai Olivérből készült pálinkát, illetve a kuriózumnak számító, a kávébab gyümölcséből készült párlatot kóstolták meg a legtöbben. Az volt a fő cél, hogy kis "fűszert" vigyünk a kínálatba, kis kóstolót magunkból. - Mind a három nap hatalmas tömeg látogatott ki, ahogy mindig, most is szombaton volt a csúcs. Egy nagyon eredményes, jó hangulatú fesztivál volt az elejétől a végéig. - A kitelepülések mindig nagy kihívást jelentenek a csapatunknak, mert ilyenkor egyszerre kell helytállni itt a bázison és az adott helyszínen is, és persze ugyanazzal a teammel, ugyanazzal a létszámmal. Ez általában nem egyszerű, de eddig mindig sikeresen megoldottuk a feladatot, úgy, hogy eközben továbbra is minőségi munkát végeztünk, mert a nívóból nem engedünk. Cseh Teréz |